Konkilie testenina sa maslinama i konkase paradajzom

23/10/2017
"Jezik će nam se saplesti dok kažemo naslov recepta, ali obećavamo da će biti veoma ukusno "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Testenina se skuva u posoljenoj vodi. Ostavljamo da bude malo žilava, ne treba da se prekuva. Opere se tekućom vodom, ohladi i dobro ocedi u đevđiru.

U vok tiganj se sipa maslinovo ulje. Ako želite da pasta samo miriše na beli luk, stavite čenove isečene na dva dela u mast, dok ne porumene i izvadite ih. Ako želite da beli luk osane u jelu odna ga sitno iseckajte i onda kad zamiriše, dodajte masline bez koštica, isečene na ivice.

Paradajz se prethodno oljušti, izvadi se seme i iseče se na sitne kockice. Ocedimo iz vode i onda se dodaje, nakon maslina, u tiganj. Odvoji se malo za ukras prilikom serviranja.

Čim tečnost isparI, dodaje se testenina. Lepo se proprži i začini se origanom i sa malo soli.

Jelo se servira toplo sa pestom od peršuna i malo svežeg (nezaprženog) konkase paradajza.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti