Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Konkilie testenina sa maslinama i konkase paradajzom

Konkilie testenina sa maslinama i konkase paradajzom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Konkilie testenina sa maslinama i konkase paradajzom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 2
23/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Jezik će nam se saplesti dok kažemo naslov recepta, ali obećavamo da će biti veoma ukusno"

Potrebni sastojci

  • konkilie - 200 g, testenina
  • paradajz - 3 komada, svež
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • masline - 100 g
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • origano - prstohvat
  • so - prstohvat
  • pesto od peršuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Testenina se skuva u posoljenoj vodi. Ostavljamo da bude malo žilava, ne treba da se prekuva. Opere se tekućom vodom, ohladi i dobro ocedi u đevđiru.

U vok tiganj se sipa maslinovo ulje. Ako želite da pasta samo miriše na beli luk, stavite čenove isečene na dva dela u mast, dok ne porumene i izvadite ih. Ako želite da beli luk osane u jelu odna ga sitno iseckajte i onda kad zamiriše, dodajte masline bez koštica, isečene na ivice.

Paradajz se prethodno oljušti, izvadi se seme i iseče se na sitne kockice. Ocedimo iz vode i onda se dodaje, nakon maslina, u tiganj. Odvoji se malo za ukras prilikom serviranja.

Čim tečnost isparI, dodaje se testenina. Lepo se proprži i začini se origanom i sa malo soli.

Jelo se servira toplo sa pestom od peršuna i malo svežeg (nezaprženog) konkase paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: