Način pripreme
Testenina se skuva u posoljenoj vodi. Ostavljamo da bude malo žilava, ne treba da se prekuva. Opere se tekućom vodom, ohladi i dobro ocedi u đevđiru.
U vok tiganj se sipa maslinovo ulje. Ako želite da pasta samo miriše na beli luk, stavite čenove isečene na dva dela u mast, dok ne porumene i izvadite ih. Ako želite da beli luk osane u jelu odna ga sitno iseckajte i onda kad zamiriše, dodajte masline bez koštica, isečene na ivice.
Paradajz se prethodno oljušti, izvadi se seme i iseče se na sitne kockice. Ocedimo iz vode i onda se dodaje, nakon maslina, u tiganj. Odvoji se malo za ukras prilikom serviranja.
Čim tečnost isparI, dodaje se testenina. Lepo se proprži i začini se origanom i sa malo soli.
Jelo se servira toplo sa pestom od peršuna i malo svežeg (nezaprženog) konkase paradajza.