Domaći jagnjeći bujon

03/02/2020
"Evo kako da sami pripremite domaći jagnjeći bujon, sa kojim će jela dobiti sasvim drugačiji i mnogo bolji ukus "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće kosti - 5 kg, sa ostacima mesa
  • lovorov list - 5 komada
  • biber - 10 komad, u zrnu
  • so - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Idealan recept za zimske dane - domaći jagnjeći bujon.

Uzimamo kosti sa ostacima mesa i masnoće i dobro ih operemo tekućom vodom, stavljamo kosti u jedan veliki kazan ili šerpu i do vrha sipamo vodu.

Nakon što počne da vri, dodajemo so unutra, biber i lovorov list, ostavljamo da se krčka na tihoj vatri.

S vremena na vreme skidamo penu koja se stvorila odozgo i bacamo je. Nakon oko četiri sata kuvanja kostiju, meso se samo odvaja od kostiju i isključimo ringlu.

Očistimo meso, procedimo bujon i ostavimo da se ohladi u toku noći.

Sledećeg dana pokupimo masnoću koja se stvorila po gornjem delu šerpe i stavljamo u male plastične posude za jednokratnu upotrebu.

Na isti način stavljamo bujon koji je postao žele u kutije za jednokratnu upitrebu i sav bujon i masnoću stavljamo u zamrzivač.

Ovaj jagnjeći bujon je odgovarajuć za razna jela, umesto da kupujemo, koristimo domaći bujon, koji najviše odgovara za malu decu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar