Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom dok ne dobijemo gust krem.
Nakon toga dodajemo brašno, pomešano sa praškom za pecivo, vanilom i kakaom. Mutimo mikserom i na kraju dodajemo crvenu boju, onoliko koliko želimo da bude intenzivna boja kore za tortu.
Pečemo koru na papiru za pečenje na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Koristimo okrugao pleh sa dnom koje se skida.
Nakon što ispečemo koru, ostavljamo da se ohladi i pripremamo krem za tortu.
U posudu sipamo kiselu pavkau i mutimo zajedno sa šećerom u prahu uz pomoć miksera. Nakon toga dodajemo krem sir i kondenzovano mleko i mutimo.
U čašu sipamo hladnu vodu i sipamo kesicu želatina, mešamo i ostavljamo da nadođe.
Nakon toga ugrevamo u mikrotalasnoj ne više od 10 sekundi.
Dodajemo rastvoreni želatin u krem za tortu i mutimo.
Poređamo kockice ananasa ili krugove, zavisi šta imate preko kore.
Nakon toga odozgo sipamo krem i stavljamo tortu od pavlake u frižider da se stegne bar sat vremena.
Na kraju ukrašavamo novogodišnju tortu preostalim komadima ananasa i čokoladnim lopticama.
Neka vam je slatko!