Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Novogodišnja torta sa pavlakom i ananasom

Novogodišnja torta sa pavlakom i ananasom

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Novogodišnja torta sa pavlakom i ananasom
Fotografije: Genoveva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Torta sa pavlakom nežnog ukusa, koja bi bila odličan završetak stare i početak nove godine"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 80 g
  • brašno - 60 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • kakao - 2 supene kašike
  • vanila - 2 komada
  • poslastičarska boja - crvena
  • za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kondenzovano mleko - 340 ml 7, 5 %
  • krem sir - 100 g
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • želatin - 10 g
  • ananas - 1 komad, iz konzerve
  • čokoladne loptice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom dok ne dobijemo gust krem.

Nakon toga dodajemo brašno, pomešano sa praškom za pecivo, vanilom i kakaom. Mutimo mikserom i na kraju dodajemo crvenu boju, onoliko koliko želimo da bude intenzivna boja kore za tortu.

Pečemo koru na papiru za pečenje na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Koristimo okrugao pleh sa dnom koje se skida.

Nakon što ispečemo koru, ostavljamo da se ohladi i pripremamo krem za tortu.

U posudu sipamo kiselu pavkau i mutimo zajedno sa šećerom u prahu uz pomoć miksera. Nakon toga dodajemo krem sir i kondenzovano mleko i mutimo.

U čašu sipamo hladnu vodu i sipamo kesicu želatina, mešamo i ostavljamo da nadođe.

Nakon toga ugrevamo u mikrotalasnoj ne više od 10 sekundi.

Dodajemo rastvoreni želatin u krem za tortu i mutimo.

Poređamo kockice ananasa ili krugove, zavisi šta imate preko kore.

Nakon toga odozgo sipamo krem i stavljamo tortu od pavlake u frižider da se stegne bar sat vremena.

Na kraju ukrašavamo novogodišnju tortu preostalim komadima ananasa i čokoladnim lopticama.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: