Način pripreme
U posudi pomešajte vodu, mleko, maslac, so i šećer. Stavite na vatru i kad se maslac rastopi i smesa počne da vri smanjite vatru. Sipajte brašno odjednom i mešajte energično dok ne dobijete testo.
Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi 5 minuta. Počnite da dodajete jaja jedno po jedno, nakon svakog jajeta mešajte drvenom kašikom.
Sipajte testo za ekler u namazan pleh prečnika 25 sa 35 cm. Namazanim rukama rasporedite testo ravnomerno, vucite po 2 cm po ivicama. Pecite u ugrejanoj rerni 200 stepeni oko 25 minuta. Pečenu koru možete izvaditi na poslužavnik i ostavite u pleh.
U šerpu sipajte 800 ml mleka + šećer i stavite na vatru.
U posudi umutite preostalo mleko, žumanca i skrob. Kada mleko počne da vri počnite da sipajte lagano smesu od žumanaca kroz cediljku, neprestano mešajte. Mešajte dok se ne zgusne.
Skinite sa vatre, dodajte maslac, vanilu i mešajte dok se maslac ne rastopi. Sačekajte 5 minuta i sipajte gotov krem za eklere na hladnu koru. Ravnomerno rasporedite.
Nakon što se potpuno ohladi dodajte eklere na jednu noć u frižider.
Drugog dana rastopite čokoladu u pavlaci na pari. Sačekajte da se ohladi i ukrasite vaš desert.
Pospite šećerom u prahu!