Način pripreme
1. Za kore stavite sveže mleko sa maslacem, prstohvatom soli i kašičicom šećera. Sipajte odjednom brašno i mešajte intenzivno dok ne dobijete glatko testo, koje se odvaja od ivica posude.
2. Ostavite da se ohladi, nije potrebno potpuno. Razbijte jedno po jedno jaje u testo, mešajte žicom, dok se jedno ne integriše, nemojte dodavati drugo.
3. Ispecite dve kore od testa na 190 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni, dok ne porumene - oko 20 minuta svaku.
Kad izvadite iz rerne mogu malo pasti, ali to ne treba da vas brine. Prilikom pečenja će se nagužvati, to je takođe normalno.
4. Pripremite fil od skroba tako što stavite 450 ml mleka sa šećerom, vanilom i korama citrusa da provri. Smanjite vatru i čim prestanu da izlaze balončići izvadite kore od pomorandže i limuna i lagano sipajte preostalo mleko, sa skrobom u njemu. Mešajte dok se ne zgusne i na kraju sipajte kokosovo brašno i maslac.
5. Krem sipajte ravnomerno preko jedne kore i poklopikte drugom. Na vrh stavite kiselu pavlaku, pomešanu sa šećerom u prahu i vanilin šećerom i kokosovim brašnom. Nemojte ići sasvim do ivica.
6. Od belog fondana isecite zvezdice, srca, cveće, šta god želite i poređajte ih na tortu.
Neka vam je slatko!