Način pripreme
Pripremite kalup 22-24 cm.
Priprema kora: Umutite jaja, postepeno im dodajte šećer. Nakon toga dodajte ulje, mleko, pomešajte i dodajte brašno sa kakaom i praškom za pecivo, uz mešanje žicom za mućenje. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu. Podelite smesu na dva dela i ispecite dve kore. Ostavite da se ohlade.
Priprema eklera i krema: Mleko, voda, maslac i so se stave na ringlu da provre. Nakon toga sipajte odjednom brašno uz energično mešanje, dok ne dobijete formu lopte. Sklonite sa ringle i ostavite nekoliko minuta da se ohladi.
U ovu smesu dodajete jedno po jedno jaje, svako od njih dobro umešati u testo.
Smesu sipajte u špric i formirajte eklere u plehu, prekrivenim papirom za pečenje. Pecite na 170 oko 25-30 minuta, ne otvarajući rernu. Kada budu gotovi, isključite rernu, otvorite malo vrata od rerne i ostavite tako desetak minuta pre nego što ih izvadite.
Ostavite da se ohlade. Napunite ih kremom.
Pripremite puding po uputstvu i ohladite ga. Dodajte u njega umućenu pavlaku, rastopljenu belu čokoladu i želatin (koji prethodno odstoji u malo hladne vode kako bi se rastopio).
Priprema čokoladnog krema. Spremite puding po uputstvu, ali sa 400 ml mleka, i ohladite ga. Dodajte mu umućenu pavlaku, otopljenu crnu čokoladu i želatin (koji prethodno odstoji u malo hladne vode kako bi se rastopio).
Pravljenje torte: U kalup sa odvojivim zidovima stavite jednu koru. Pospite sa 3-4 kašike sveže pripremljene instant kafe. Sipajte malo krema i gusto poređajte eklere (10-11 kom., zavisno od njihove veličine). Prelijte ih preostalim čokoladnim kremom.
Izravnajte dobro i preko stavite drugu koru odgore. Pritisnite i prelijte sa nekoliko kašika instant kafe.
Stavite tortu u frižider na nekoliko sati, najbolje preko noći. Izvadite, uklonite kalup, premažite odgore umućenom pavlakom i dekorišite po želji.