Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od Krompira»Krompir ćufte sa dimljenom slaninom i zeljem

Krompir ćufte sa dimljenom slaninom i zeljem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Krompir ćufte sa dimljenom slaninom i zeljem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 8
06/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Krompir ćufte sa dimljenom slaninom i zeljem - nedostaje im samo mlečni sos i gotove su"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg (6 - 7 komada)
  • mladi luk - 2 struka
  • zelje - 15 listova
  • dimljena slanina - 150 g
  • sir - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • da se uvalja
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 100 g
  • za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • mladi beli luk - 1 struk
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite listove zelja i zalijte ih vrelom vodom.

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi za 30 minuta dok ne bude gotov. Ocedite listove i isecite ih na ivice.

Sitno iseckajte luk i slaninu.

Skuvan krompir ogulite i izgnječite u pire. U njih dodajte luk, listiće zelja, sitno iseckanu slaninu, sir, jedno jaje i začine po ukusu.

Dobro izmešajte i nauljenim rukama oblikujte ćufte.

U drugoj posudi umutite druga dva jaja.

Počnite da umačete ćufte prvo u jaje i posle u prezle.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte krompr ćufte. Zalijte ih s malo ulja i stavite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni na 25-30 minuta dok se ne zapeku.

Za to vreme pripremite mlečni sos. Sitno iseckajte mladi beli luk i peršun. Dodajte ih u kiselo mleko. Dodajte soli po ukusu i izmešajte.

Krompir ćufte sa dimljenom slaninom i zeljem servirajte tople sa mlečnim sosom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: