Način pripreme
Operite i očistite listove zelja i zalijte ih vrelom vodom.
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi za 30 minuta dok ne bude gotov. Ocedite listove i isecite ih na ivice.
Sitno iseckajte luk i slaninu.
Skuvan krompir ogulite i izgnječite u pire. U njih dodajte luk, listiće zelja, sitno iseckanu slaninu, sir, jedno jaje i začine po ukusu.
Dobro izmešajte i nauljenim rukama oblikujte ćufte.
U drugoj posudi umutite druga dva jaja.
Počnite da umačete ćufte prvo u jaje i posle u prezle.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte krompr ćufte. Zalijte ih s malo ulja i stavite ih u zagrejanu rernu na 200 stepeni na 25-30 minuta dok se ne zapeku.
Za to vreme pripremite mlečni sos. Sitno iseckajte mladi beli luk i peršun. Dodajte ih u kiselo mleko. Dodajte soli po ukusu i izmešajte.
Krompir ćufte sa dimljenom slaninom i zeljem servirajte tople sa mlečnim sosom.
Prijatno!