Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Slani kolač sa crvenim lukom i dimljenom slaninom

Slani kolač sa crvenim lukom i dimljenom slaninom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Slani kolač sa crvenim lukom i dimljenom slaninom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Luk je koristan i jedemo ga svakako, već i kao kolač"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • dimljena slanina - 150 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • sveže mleko - 10 supenih kašika
  • parmezan - 30 g, rendan
  • biber - prstohvat
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk na polumesec. Stavite u tiganj sa ugrejanim maslinovim uljem, posolite, dodajte 1 lovorov list i 3 supene kašike vode.

Poklopite tiganj i dinstajte 5-6 minuta. Skinite posudu sa vatre i ostavite da se ohladi.

Prosejte brašno sa jednim paketom praška za pecivo i prstohvatom soli.

Umutite jaja i sveže mleko viljuškom. Dodajte suvu smesu u porcijama, dimljnu slaninu, isečenu na kockice, rendani parmezan i hladan crveni luk. Začinite prstohvatom bibera.

Homogenizujte dobro dobijenu smesu. Obložite pravougoani kalup papirom za pečenje.

Sipajte smesu i poravnajte. Odozgo poređajte kriške crvenog luka. Pecite slani kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 25-30 minuta.

Nemojte da prepečete da ne bude suv.

Izvadite slani kolač sa crvneim lukom i dimljenom slaninom iz rerne i odmah namažite maslinovim uljem.

Ostavite na rešetku da se ohladi.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: