Način pripreme
1. U posudi umutite krem sir sa 50 g šećra i 1 kašičicom cimeta dok ne dobijete glatku smesu. Prebacite sve u špric za tortu sa okruglim vrhom. Ostavite po strani.
2. Oklagijom lagano razvucite lisnato testo sa malo brašna.
3. Na užu i donju stranu testa špricem napravite traku od smese u njemu. Umotajte rolat za pola obrtaja. Presecite nožem po dužini. Rolat umotajte u oblik puža i stavite na sredinu tepsije, koju ste pokrili papirom za pečenje.
Ide novi rolat, koji se pravi na isti način, odseče se nožem, umota se na pola okretaja u rolat i omotava se oko prvog rolata, a krajevi se spajaju jedan za drugi. Prave se i ostali rolati.
U posudi se promešaju preostali maslac sa 1 kašikom šećra i 1 kašičicom cimeta. Ovom smesom se premazuje pita.
Peče se na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Vadi se iz rerne.
U posudi promešajte šećer u prahu i pavlaku. Viljuškom se kaplje na pitu od lisnatog testa.