Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Čokoladni kolač sa nadevom od kokosa

Čokoladni kolač sa nadevom od kokosa

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Čokoladni kolač sa nadevom od kokosa
Fotografije: marcheva14
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Pomislite samo na sve interesantne priče koje se pričaju uz šolju kafe i čokoladni kolač sa nadevom od kokosa"

Potrebni sastojci

  • sitan sir - 250 g, fin
  • kukuruzni skrob - 30 g, prirodan
  • šećer u prahu - 70 g
  • kokosovo brašno - 150 g
  • žumanca - 2 komada
  • kakao - 50 g
  • brašno - 50 g, belo
  • kukuruzni skrob - 20 g
  • vanila - 10 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • žumanca - 4 komda
  • šećer - 30 g, fin, kristal
  • čokolada - 50 g, istopljena
  • belanca - 6 komada
  • šećer - 30 g
  • čokolada - 50 g
  • maslac - 10 g
  • pavlaka - 20 ml, visok procenat (30%)
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudi se promeša sitan sir, dodaje se skrob, šećer, kokos i dva žumanca. Promeša se da se pomešaju sastojci i da se dobije fina smesa. Između dlanova se oforme loptice, ako je previše rastresita smesa može da se doda kašika mleka. Loptica je ukupono 17-18 oko 30 g svaka, koje se poređaju u kalup za tortu, pokriven papirom za pečenje, jedna do druge, a u sredini je oko 4-5 komada. Ostavlja se sa strane.

2. U posudi se promeša kakao, brašno, skrob, vanila i parašak za pecivo. Ostavlja se sa strane.

3. Čokolada se topi na pari. Ohladi se.

4. U posudi se mute žumanca sa šećerom u krem. Dodaje se istopljena čokolada i ponovo se muti. U ovu smesu se dodaju suvi sastojci od brašna i kakaa. Ponovo se muti na niskoj brzini miksera.

5. Belanca se pretvore u penu dok ne pobele i dodaje se šećer iz dve porcije. Muti se dok se ne dobiju meki vrhovi. Dodaju se u porcijama u smesu od kakaa, pri čemu se meša špatulom. Može da se koristi dodatak miksera za lagano dodavanje belanaca u odgovarajuće testo.

Smesa se sipa preko loptica u kalupu za tortu. Peče se na 175 stepeni oko 30-35 minuta. Izvadi se i potpuno se ohladi.

6. Na vodenoj pari se topi 50 g čokolade sa maslacem i pavlakom uz neprestano mešanje. Ohladi se i sipa se preko kolača u kalupu za tortu. Nakon što se dovoljno stegne prsten kalupa se oslobađa. Sipa se šećer u prahu i kakao.

Servira se u parčićima kao da je torta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: