Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kukuruzni mafini sa belim vinom i borovnicama

Kukuruzni mafini sa belim vinom i borovnicama

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kukuruzni mafini sa belim vinom i borovnicama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Da li su zaista raskošni ili nam je belo vino zavrtelo glavu"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 175 g, fino
  • brašno - 175 g, belo
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 130 g
  • belo vino - 10 kašika
  • ulje - 10 kašika
  • borovnice - 120 g, sveže
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 1 kašičica
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaje u veliku posudu, dodajte šećer i mutite mikserom 10 minuta.

Sipajte ulje i belo vino. U drugoj posudi pomešajte dve vrste brašna sa praškom za pecivo, cimetom i prstohvatom soli.

U procijama sipajte suvu smesu u tečnu, mešajući kašikom. Dodajte oprane i osušene borovnice.

Pažljivo ujednačite smesu. Napunite 2/3 korpica za mafine pripremljenom smesom. Izađe 12 komada.

Ispecite kolače na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 25-30 minuta.

Ohladite gotove mafine na rešetki. Pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: