Način pripreme
Narendajte tikvicu, dodajte malo soli i ostavite da se izdvoji višak tečnosti oko 20 minuta. Morate malo da pomognete i rukama, kako bi što bolje iscedili vodu iz tikvica!
U posudi promešajte narendanu mocarelu (ako je nemate, može i kačkavalj), jaje, narendanu i oceđenu tikvicu, biber i svežu mirođiju sitno naseckanu. Dodajte so po želji, zavisi koliko ste stavili u tikvicu.
Promešajte smesu i sipajte je u okruglu i plitku tepsiju, pokrivenu papirom za pečenje.. Rasporedite smešu pažljivo kašikom da dobijete krug jednake debljine.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom, nakon toga izvadite koru i premažite je paradajz pireom (ili domaćim kečapom). Dodajte šunku, nasečenu na tanke trake i masline. Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na istoj temperaturi oko 10 minuta.
Po želji, možete da napravite i sos za picu, tako što promešate 2-3 kašike kiselog mleka, sitno seckani čen belog luka, seme konoplje i sitno seckanu mirođiju.
Ova količina namirnica je dovoljna za keto picu sa šunkom i maslinama srednje veličine, koja je dovoljna za jednu osobu.
Prijatno!