Slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8834
3
08/02/2020
"Sečemo na kriške naš slani kolač i dočekamo goste sa širokim osmehom "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli.

U drugoj posudi umutite jaja kratko pomoću viljuške, sipajte maslinovo ulje i sveže mleko.

U procijama dodajte suvu smesu u tečnu.

Isecite sušeni paradajz, mortadelu i pakorino (možete da zamenite kačkavaljem) na male parčiće.

Dodajte ih u pripremljenu smesu, začinite prstohvatom bibera i promešajte dobro sve sastojke.

Postavite izduženi kalup za kolač papirom za pečenje.

Sipajte smesu za slani kolač i zaravnajte.

Ispecite slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta.

Probajte drvenim štapićem da li je gotovo.

Ohladite slani kolač na rešetki!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar