Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom

Slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Sečemo na kriške naš slani kolač i dočekamo goste sa širokim osmehom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • sušeni paradajz - 100 g
  • pekorino - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • mortadela - 60
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli.

U drugoj posudi umutite jaja kratko pomoću viljuške, sipajte maslinovo ulje i sveže mleko.

U procijama dodajte suvu smesu u tečnu.

Isecite sušeni paradajz, mortadelu i pakorino (možete da zamenite kačkavaljem) na male parčiće.

Dodajte ih u pripremljenu smesu, začinite prstohvatom bibera i promešajte dobro sve sastojke.

Postavite izduženi kalup za kolač papirom za pečenje.

Sipajte smesu za slani kolač i zaravnajte.

Ispecite slani kolač sa mortadelom, sušenim paradajzom i pekorinom na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta.

Probajte drvenim štapićem da li je gotovo.

Ohladite slani kolač na rešetki!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: