Način pripreme
Tikvice se sitno naseckaju i zapeku se u fryer-u na programu roast 6 minuta na 185 stepeni. Zatim se vade i ostavljaju sa strane.
Mleveno meso se izmeša sa povrćem i začinima. Od njega se oblikuje 4 komada tartaleta. Koristim silikonske kalupe.
Kada ih oblikujete, ponovo gledajte da zivodi od mlevenog mesa izlaze iznad kalupa. Treba da budu viši. Oblikovane slane tartalete se peku na programu roast 8 minuta na 185 stepeni.
Gotove korpice od mlevenog mesa se vade iz kalupa i stavljaju se ponovo u korpicu air fryer-a.
Zapečene tikvice se izmešaju sa mirođijom, belim lukom, solju i umućenim jajetom. Smesa se raspoređuje u tarrtalete. Zatim se peku još 8 minuta na istom programu i temperatri. Na kraju se odozgo posipa sa malo izrendanog kačkavalja i zapeku se na 2-3 minute.
Možete da ih ispečete i u rerni na 180 stepeni.
Ako nemate takve silikonske kalupe, možete koristiti neke druge posudice ili đuvečarice.
Ove tartalete sa mlevenim mesom i tikvicama u air fryer-u su zaista čarobne.