Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pržena svinjska džigerica u maslacu

Pržena svinjska džigerica u maslacu

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Pržena svinjska džigerica u maslacu
Fotografije: Sevdalina Irikova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Tajna savršene svinjske džigerice - jednostavno korsitite maslac i kuvajte sa mnogo ljubavi"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 300 g
  • maslac - 80 g
  • Za marinadu
  • belo vino - šolja
  • limun - 1 komad, sok od citrusa
  • crveni luk - 1 komad, mala glavica
  • majoran - 1/2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • lovorov list - 1/2 lista
  • Za garnirung
  • crveni luk - 2 komada, velike glavice
  • pečurke - 10 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo svinjsku džigericu i isečemo je na ivice. Stavljamo je da se natopi u hladnoj vodi 15 minuta.

Pripremamo marinadu od belog vina, soka od limuna, narendanog luka, začinjeu solju, biberom, lovorovim listom i majoranom.

Potapamo isceđenu džigericu i stavljamo u frižideer na jedan dan i noć.

Sledećeg dana sečemo ivice na zalogaje.

U duboki tiganj stavljamo maslac da se zagreje i na umerenoj temperaturi pržimo oko 3-4 minuta džigericu.

Dodajemo marinadu, pojačavamo ringlu. Nakon što ispari alkohol ponovo smanjujemo temperaturu i ostavljamo sos da se redukuje.

Spremamo garnirung tako što na grilu zapečemo šajbne crvenog luka i pečurke.

Stavljamo luk kao kanape i preko njega poređamo prženu džigericu i posipamo peršunom isečenim na sitno.

Garniramo prženu džigericu sa maslacem sa zapečenim blaširanim pečurkama.

Začinjavamo sokom od limete

Savet: Ako želite da prelijete pržene zalogaje sosom, onda dodajte kašičicu brašna u sos koji se krčka i redukovaćete ga brže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: