Pitice sa prazilukom i sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
703
10/02/2020
"Tople burek pitice sa prazilukom i sirom - svaki dan možemo da ih jedemo "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano521
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 ravna kašičica
  • sir - 150 g, izmrljen
  • praziluk - 1 struk
  • maslac - 50 g, istopljen, za prelivanje
  • preliv
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sprema se nadev za pitu, tako što se u posudi umute jaja viljuškom.

Dodaje se kiselo mleko sa sodom za hleb umućenom u njemu i pomeša se sa jajima.

Na kraju se dodaje namrvljeni sir i meša se.

Praziluk se očisti i seče se na sitno u tanjir. Uzimaju se dve kore, prva se posipa sa malo istopljenog maslaca, odozgo se stavlja druga kora, posipa se sa 2-3 kašike nadeva i delom isečenog praziluka.

Uvija se po užoj strani u rolat, a posle u puža.

Pitice se poređaju u posudu za pečenje na papir za pečenje, namažu se blago preostalim maslacem.

Umuti se jedno jaje, pomeša se sa malo svežeg mleka i pitice se namažu odozgo pomoću kašike.

Pitice sa prazilukom i sirom se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne postanu zlataste, oko 25 minuta, da se dobije ukusna i zlatasta preplanulost.

Serviraju se tople za doručak!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar