Način pripreme
Sprema se nadev za pitu, tako što se u posudi umute jaja viljuškom.
Dodaje se kiselo mleko sa sodom za hleb umućenom u njemu i pomeša se sa jajima.
Na kraju se dodaje namrvljeni sir i meša se.
Praziluk se očisti i seče se na sitno u tanjir. Uzimaju se dve kore, prva se posipa sa malo istopljenog maslaca, odozgo se stavlja druga kora, posipa se sa 2-3 kašike nadeva i delom isečenog praziluka.
Uvija se po užoj strani u rolat, a posle u puža.
Pitice se poređaju u posudu za pečenje na papir za pečenje, namažu se blago preostalim maslacem.
Umuti se jedno jaje, pomeša se sa malo svežeg mleka i pitice se namažu odozgo pomoću kašike.
Pitice sa prazilukom i sirom se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne postanu zlataste, oko 25 minuta, da se dobije ukusna i zlatasta preplanulost.
Serviraju se tople za doručak!