Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice sa prazilukom i sirom

Pitice sa prazilukom i sirom

Pitice sa prazilukom i sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Tople burek pitice sa prazilukom i sirom - svaki dan možemo da ih jedemo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 ravna kašičica
  • sir - 150 g, izmrljen
  • praziluk - 1 struk
  • maslac - 50 g, istopljen, za prelivanje
  • preliv
  • jaje - 1 komad
  • sveže mleko - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Sprema se nadev za pitu, tako što se u posudi umute jaja viljuškom.

Dodaje se kiselo mleko sa sodom za hleb umućenom u njemu i pomeša se sa jajima.

Na kraju se dodaje namrvljeni sir i meša se.

Praziluk se očisti i seče se na sitno u tanjir. Uzimaju se dve kore, prva se posipa sa malo istopljenog maslaca, odozgo se stavlja druga kora, posipa se sa 2-3 kašike nadeva i delom isečenog praziluka.

Uvija se po užoj strani u rolat, a posle u puža.

Pitice se poređaju u posudu za pečenje na papir za pečenje, namažu se blago preostalim maslacem.

Umuti se jedno jaje, pomeša se sa malo svežeg mleka i pitice se namažu odozgo pomoću kašike.

Pitice sa prazilukom i sirom se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom dok ne postanu zlataste, oko 25 minuta, da se dobije ukusna i zlatasta preplanulost.

Serviraju se tople za doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: