Način pripreme
Praziluk se očisti, opere i sitno isecka. Pečurke se operu i iseku na kriške.
U tiganju istopite polovinu maslaca i na njemu prodinstajte pečurke i praziluk. Kada omekšaju, premeštaju se u posudu. Dodaju se mleveni sir, dva jajeta, kačkavalj, narendan na sitno i dodaju se začini.
Nisam solio jer je sir dovoljno slan. Sve je veoma dobro izmešano.
Preostali maslac stavite u posudu i istopite ga u mikrotalasnoj.
Pleh za rernu, ili šta god imate, obložite papirom za pečenje. Četkicom se premaže maslacem. Rerna se uključuje da se zagreje na 180 stepeni.
Pakovanje kora se preseče na pola po sredini. Uzmite po dve kore, premažite ih maslacem, dodajte fil i uvijte u manju piticu, opet premažite ivice maslacem da se ivice zalepe.
U pleh se ređaju pitice sa prazilukom, premazuju žumancima i peku do zlatne boje.
Ovi proizvodi daju 15 malih pitica od pečuraka. Ako želite više, samo povećajte proizvode. Uživajte uz moje ukusne pitice od praziluka i pečuraka!