Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Duge pitice sa prazilukom i sirom

Duge pitice sa prazilukom i sirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
321901k99
Duge pitice sa prazilukom i sirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
30/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Jeste li spremni da zagrizete duge pitice sa prazilukom i sirom?"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 2 komada
  • praziluk - 1 veza
  • ulje
  • jaja - 3 komada
  • sir - 150 g
  • so
  • biber
  • kore za pitu - 400 g
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa se oljušti i opere. Narenda se u tiganju od livenog gvožđa.

Praziluk se očisti i opere. Isecite ga na kolutove. Dodaje se u tiganj. Dodati ulje i staviti na šporet. Prži se. Stavi se poklopac i lagano se dinsta.

Slomite jaja u velikoj posudi. Umutite ih. Sir se mrvi u posudu. Dodajte dinstano povrće. Začinite solju i biberom.

Sav nadev za pitu se promeša.

Kore za pitu se otvaraju i rasprostiru. Pripremite veliki pleh tako što ćete ga podmazati uljem. Za jednu piticu koriste se 2 kore.

Na jednom kraju kora fil se rasporedi po celoj dužini, pazeći da fil bude dovoljan za sve kore.

Umota se u dugačak rolat i ređa u pleh. Isto se ponavlja dok se ne pripreme sve pitice.

Premažite uljem i pospite susamom. Pecite dok ne bude gotovo.

Jeste li spremni da zagrizete duge pitice sa prazilukom i sirom?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: