Način pripreme
Šargarepa se oljušti i opere. Narenda se u tiganju od livenog gvožđa.
Praziluk se očisti i opere. Isecite ga na kolutove. Dodaje se u tiganj. Dodati ulje i staviti na šporet. Prži se. Stavi se poklopac i lagano se dinsta.
Slomite jaja u velikoj posudi. Umutite ih. Sir se mrvi u posudu. Dodajte dinstano povrće. Začinite solju i biberom.
Sav nadev za pitu se promeša.
Kore za pitu se otvaraju i rasprostiru. Pripremite veliki pleh tako što ćete ga podmazati uljem. Za jednu piticu koriste se 2 kore.
Na jednom kraju kora fil se rasporedi po celoj dužini, pazeći da fil bude dovoljan za sve kore.
Umota se u dugačak rolat i ređa u pleh. Isto se ponavlja dok se ne pripreme sve pitice.
Premažite uljem i pospite susamom. Pecite dok ne bude gotovo.
Jeste li spremni da zagrizete duge pitice sa prazilukom i sirom?