Način pripreme
U posudi se umute mikserom jaja sa šećerom. Dodaje se ulje, toplo sveže mleko sa čokoladom istoljenom u njemu i promešano sa kakaom.
Dodaje se esencija od pomorandže i na kraju brašno, meša se čokoladna smesa za kolač.
Sipa se u pravougaonu posudu za pečenje na papir za pečenje u peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25-30 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Čokoladna kora se izvadi da se ohladi, krajevi se seku i pojedu se, a odozgo se preliva smesom od sveže ceđenog soka od pomoranže, svežeg mleka i meda.
Blago se zagreva pavlaka za kuvanje, dodaju se mali parčići čokolade i meša se da se istopi. Ako je gusto dodaje se i malo svežeg mleka.
Kora se seče na kvadrate kao za petifuri veličine po izboru i preliva se čokoladnom glazurom.
Od ove kore za čokoladni petifuri se dobijaju raskošni kolačići.
Dekoriše se ružicama od umućene pavlake sa maskarponeom i žutom bojom.
Serviraju se ohlađeni!