Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Raskošni petifuri od patišpanja

Raskošni petifuri od patišpanja

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
125201k53
Raskošni petifuri od patišpanja
Fotografije: Jozlyam Kadirova
1 / 3
13/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Patišpanj petifuri, koji čini da se duša smeje"

Potrebni sastojci

  • patišpanj kora
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 200 g
  • kakao - 2 kašike
  • sveže mleko - 150 ml
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, puna
  • čokolada - 30 g
  • ulje - 3 kašike
  • KREM
  • pavlaka - 100 g, tečna
  • maskarpone - 3 kašike
  • šećerne perle
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom u vazdušast krem. Dodajte ulje i sveže mleko kao i tečnu čokoladu.

Pomešajte suve sastojke i prosejte ih.

Dodajte po malo u smesu uz neprestano mešanje.

Ispecite smesu za patišpanj na 180 stepeni dok ne bude gotovo (meni oduzme oko 30 minuta).

Pripremite krem za čokoladni petifuri, muteći pavlaku dok se ne dobije vazdušast krem.

Tek tada dodajte tri kašike maskarponea i ponovo umutite mikserom.

Patišpanj koru isecite veoma pažljivo na pola i dve trećine krema rasporedite između kora.

Isecite pripremljeni petifuri u veličinu po želji.

Drugi deo krema prebacite u špric i ukrasite čokoladne kolače po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: