Način pripreme
Pirinčano brašno sameljem sama od integralnog pirinča. Možete da kupite gotovo, ali od sertifikovanih proizvođača u koje imate poverenje i sigurni ste da ne sadrži gluten.
Pomašajte brašno sa skrobom i prstihvatom soli.
U odovjenoj posudi umutite jaja i promešajte sa mlekom. Zapisala sam ga u gramima, budući da sam koristila kuhinjsku vagu i ona mi je tako odmerila, ali razlika u mililitrima nije velika.
Dodajte suvu smesu u tečnu i promešajte dobro, da nema grudvica.
Zagrejte tiganj sa nelepljivim dnom na umerenoj vatri i namažite ga maslacem.
Sipajte po kutlaču smese (retka je, ali tako treba). Rastresite na sve strane da se razlije po celoj površini tiganja i pecite dok ne postane zlatasta sa obe strane.
Palačinke treba da budu veoma tanke.
Pre svakog zahvatanja kutlačom mešajte ponovo smesu, posebno ako je domaće pirinčano brašno, može da padne na dno.
Gotove dijetalne palačinke izvadite, namažite sa još maslaca i uvijte čistom krpom tanjir.
Servirajte vaš bezglutenski doručak obavezno topao - raskošne palačinke bez glutena.
Prijatno!