Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Mekani kolači od jabuke

Mekani kolači od jabuke

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Mekani kolači od jabuke
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
35
"Ukusni i veoma mekani kolači od jabuke, koje jedete sa uživanjem"

Potrebni sastojci

  • brašno - 280 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • maslac - 50 g
  • suncokretovo ulje - 50 ml
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kora limuna - prstohvat, narendana
  • vanila - 1 kesica
  • jabuke - 2 komada
  • sok od limuna
  • šećerne granule
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa kašičicom praška za pecivo, prstohvatom soli i vanilom.

Oljuštite i isecite jabuke na male parčiće. Pospite ih sokom od limuna.

U drugoj posudi razbijte jaja, dodajte šećer i mešajte mikserom 5 minuta. Istopite maslac, dodajte u njega ulje i mešajte.

U umućenu smesu od jaja sipajte u mlazu masnoću. U procijama dodajte brašno i na kraju - isečene jabuke.

Homogenizujte smesu za kolače od jabuke veoma dobro.

Postavite veliku posudu za pečenje papirom za pečenje. Kašikom uzmite smesu i stavite na gomilicu na papir.

Pri pečenju aromatični kolači će se naduti zato ostavite rastojanje.

Pospite svaku gomilicu šećernim granulama.

Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta.

Tople mekane kolače od jabuke pospite sasvim blago šećerom u prahu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: