Način pripreme
U posudi prosejte brašno sa kašičicom praška za pecivo, prstohvatom soli i vanilom.
Oljuštite i isecite jabuke na male parčiće. Pospite ih sokom od limuna.
U drugoj posudi razbijte jaja, dodajte šećer i mešajte mikserom 5 minuta. Istopite maslac, dodajte u njega ulje i mešajte.
U umućenu smesu od jaja sipajte u mlazu masnoću. U procijama dodajte brašno i na kraju - isečene jabuke.
Homogenizujte smesu za kolače od jabuke veoma dobro.
Postavite veliku posudu za pečenje papirom za pečenje. Kašikom uzmite smesu i stavite na gomilicu na papir.
Pri pečenju aromatični kolači će se naduti zato ostavite rastojanje.
Pospite svaku gomilicu šećernim granulama.
Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 10 minuta.
Tople mekane kolače od jabuke pospite sasvim blago šećerom u prahu.
Nek vam je slatko!