Način pripreme
1. Isecite tikvice na kocke, ne ljušteći ih. Dobro je da su mlade i bez semenki i sa dosta mekom sredinom. Ako je takva izdubite je kašikom pre nego što je nasečete.
2. Iseckajte luk na sitno i zapržite ga 2-3 minuta u ulju zagrejanom na vatri.
Dodajte zelene paprike i crvenu, u slučaju da koristite takvu umesto pirea od paprike.
3. Stavite tikvice, čenove belog luka, isečene na krugove, so i začine i dinstajte 10 minuta.
4. Dodajte paradajz - oljušten i isečen na kocke. Po želji možete i da ga sameljete ili narendate. Stavite i šećer i još malo soli ako procenite, kao i pire od paprike ako niste stavili crvenu papriku pre toga. Kuvajte pod poklopcem 20 minuta.
5. Gotovo jelo servirajte sa prženim zelenim paprikama, jajima na oko, mesom ili kobasicom, ili samostalno.
Prijatno!