Pogača sa sodom bez kiselog mleka

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
247
17/02/2020
"Jednostavna, ali neverovatno ukusna - pogača iz snova "
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iscedite sok limuna direktno u sveže mleko i sačekajte nekoliko minuta da se mleko preseče i zgrudva.

Sipajte sodu i kada se ona aktivira, dodajte ulje, prosejano brašno, so i šećer.

Promešajte testo za presnu pogaču špatulom ili kašikom, jer je veoma lepljivo.

Mešajte kratko i kada testo počne da se odvaja od zidova posude nauljenim rukama ga oblikujte u loptu. Testo ne treba da bude tvrdo, kako bi moglo da naraste.

Stavite testo u nauljenu tepsiju, prstima ga lagano pritisnite i napravite udubljenja u njemu.

Pogaču pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 175-180 stepeni i pecite još oko 10 minuta ili dok čačkalica, kojom probate, ne bude suva. Pre isteka 20-og minuta ne otvarajte rernu.

Gotovu pogaču sa sodom ostavite nekoliko minuta da se prohladi, ali ne potpuno i iskidajte je dok je još topla, pa poslužite goste.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar