Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Punjene pečurke pečene u rerni

Punjene pečurke pečene u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Punjene pečurke pečene u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
6
"Ko ne voli laka za spremanje, ali mnogo ukusna jela - iz tog razloga imamo sjajne punjene pečurke za vas"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g, velike
  • provolone - oko 150 g
  • mocarela - 50 g
  • origano - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Odvojte panjeve pečurkama i sačuvajte ih za drugi recept, jer u ovom nisu potrebni.

Oljuštite kapice od spoljašnjeg omotača, on se odvaja lako, kad uhvatite za ivicu. NIje neophodno da ih perete, a i nije preporučljivo, osim ako nije hitno jer ima prljavštinu. Tada možete samo da obrišete vlažnom čitom krpom, da je odstranite.

2. Svaku kapicu posolite blago i napunite sa malim parčencetom mocarele, pospite origanom i odozgo stavite više provolonea na kocke i ponovo origano.

3. Poređajte punjene pečurke u posudu namazanu maslinovim uljem i ako želite odozgo kapnite još maslinovog ulja.

4. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 16-18 minuta u zavisnosti od veličine pečuraka.

5. Servirajte ovo brzo predjelo obavezno toplo. Možete da eksperimentišete sa sirevima, koristeći druge kombinacije - plavi sir, gaudu, parmezan, grana padano, običan kakčavalj i druge.

Nema ničeg lakšeg od jednih ukusnih punjenih pečuraka u rerni!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: