Način pripreme
Ogulite pečurke. Zagrejte kocku maslaca i propržite čenove belog luka, strukove majčine dušice, ruzmarina i bosiljka.
U drugu posudu na ringli napravite sos, tako što ćete staviti da proključaju balzamiko sirće i med. Sačekajte da se smesa zgusne i redukuje.
Poređajte pečurke u tavu. Prepolovite loptice bejbi mocarele i čeri paradajz. Premažite pečurke sa obe strane sa maslacem sa belim lukom.
Rasporedite ostatak maslaca preko pečuraka. Stavite komadiće maslaca u tavu, da se još više aromatizuju. Poređajte komadiće mocarele i čeri paradajza u pečurke.
Stavite listove bosiljka u svaku pečurku, posolite i pobiberite.
Ispecite pečurke Kapreze u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta. Garnirajte pečene punjene pečurke sa balzamiko redukcijom.