Jednostavan čokoladni čizkejk

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
705
20/02/2020
"Ovaj čokoladni čizkejk možete da spremite i zajedno sa decom - uživanje će biti još veće "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano453
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za osnovu
  • keks - 1 pakovanje, kakao
  • maslac - 50 g, meki
  • Za krem
  • krem sir - 400 g
  • maslac - 100 g, meki
  • čokolada - 200 g, tamna
  • šećer - 3 kašike
  • kakao - 1 kašika
  • med - 1 kašika
  • vanila - 1/2 kašičice, tečna
  • Za glazuru
  • čoklada - 100 g, tamna
  • maslac - 60 g
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • pavlaka - 1 kašika, tečna
  • lešnici - mleveni za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sameljemo keks i maslac u blenderu i oformimo osnovu čizkejka u posudi za pečenje sa dnom koje se skida.

Pritiskamo kašikom i zagladimo. Stavljamo u frižider da se stegne.

Za čokoladni krem pomešamo meki maslac sa šećerom i mutimo mikserom 4-5 minuta.

Nakon toga dodajemo krem sir i vanilu i mutimo još 2-3 minuta.

Topimo čokoladu i dodajemo je u smesu. Sipamo i kakao i med.

Ponovo promešamo mikserom još 3-4 minuta.

Sipamo krem preko osnove od keksa, poravnamo i stavljamo čokoladni čizkejk u frižider na 1 sat.

Rastopimo čokoladu i maslac na pari. Dodajemo pavlaku i šećer u prahu, mutimo dok se ne homogenizuje i prelivamo ohlađen čizkejk.

Posipamo mlevenim lešnicima i stavljamo ponovo u frižider.

Ostavljamo jednostavni čokoladni čizkejk da se stegne 4-5 sati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar