Način pripreme
Prvo sameljemo keks i maslac u blenderu i oformimo osnovu čizkejka u posudi za pečenje sa dnom koje se skida.
Pritiskamo kašikom i zagladimo. Stavljamo u frižider da se stegne.
Za čokoladni krem pomešamo meki maslac sa šećerom i mutimo mikserom 4-5 minuta.
Nakon toga dodajemo krem sir i vanilu i mutimo još 2-3 minuta.
Topimo čokoladu i dodajemo je u smesu. Sipamo i kakao i med.
Ponovo promešamo mikserom još 3-4 minuta.
Sipamo krem preko osnove od keksa, poravnamo i stavljamo čokoladni čizkejk u frižider na 1 sat.
Rastopimo čokoladu i maslac na pari. Dodajemo pavlaku i šećer u prahu, mutimo dok se ne homogenizuje i prelivamo ohlađen čizkejk.
Posipamo mlevenim lešnicima i stavljamo ponovo u frižider.
Ostavljamo jednostavni čokoladni čizkejk da se stegne 4-5 sati.