Salata Rigoleto

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Salata Rigoleto
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Simfonija ukusa u tanjiru će odgovoriti na pitanje zašto se ova salata upravo tako zove"

Potrebni sastojci

  • zelena salata - 100 - 120 g, sveži listovi (miks)
  • rukola - 30 g
  • tunjevina - 100 g, iz konzerve
  • paradajz - 1 komad (može i nekoliko čerija)
  • krastavac - 1 komad, srednje veliki
  • kukuruz - po želji, po ukusu
  • jaja - 1 - 2 komada, tvrdo skuvana
  • maslinovo ulje - oko 5 kašika
  • balasamiko sirće - po ukusu, belo
  • so - po ukusu
  • majonez - 4 kašike
  • peršun - 1 kašika, sušeni (ili origano, mirođija, estragon)
  • sok od limuna - 3 kašike ili po ukusu
  • masline - za ukras, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ocedite dobro lisnato povrće.

Očistite i isecite paradajz i krastavac i pomešajte sa zelenom salatom i zrnima kuvanog kukuruza (po želji), začinite solju, maslinovim uljem i belim balsamiko sirćetom.

Stavie ih u posudu za salatu i odozgo rasporedite tunjevinu dobro oceđenu od tečnosti iz konzerve.

Poređajte kriške jaja i masline.

Majonez pomešajte sa peršunom i sokom od limuna i dodajte na par mesta preko Rigoleto salate.

Sveža i veoma ukusna salata sa tunjevinom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti