Jagnjetina sa krompirom u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
20/02/2020
"Sočna jagnjetina sa krompirom koja jednostavno nije za propuštanje "
Priprema10 min.
Kuvanje200 min.
Ukupno210 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano160
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina sa krompirom u đuvečari - ovaj recept je za dve velike porcije, po jedna nogica po čoveku. Ako želite da napravite više povećajte sastojke.

Nema poteškoća pri spremanju, samo vreme i jedna dobra glinena posuda će završiti skoro sav posao.

Dobro je da zamolite u mesari da vam iseku ili prepolove svaku jagnjeću nogicu, tako će se skuvati brže i biće lakši za jelo.

Natrljajte meso sa biberom, malo soli, nanom i polovinom ruzmarina (druga je za krompir).

Na dno glinene đuvečare poređajte polovinu grančica sušene mente. Stavite odozgo nogice, prelijte belim vinom i bujonom i odozgo stavite preostalu mentu i pospite sa 2-3 kašike maslonovog ulja ili ulja. Poklopite posudu i stavite u hladnu rernu, uključujući je na 200 stepeni.

Na ovoj temperaturi pecite 15 minuta i smanjite na 155-160 - tako ostavite sat i po. Ako su nogice prepolovljene, trebalo bi da su za to vreme skoro gotove.

Oljuštite i isecite na krupnno krompir i luk.

Izvadite jagnjetinu iz rerne i sklonite grančice mente. Stavite luk i krompir, posolite, pospite ruzmarinom i sa malo maslinovog ulja ili ulja i dolijte bujon, u slučaju da veći deo sastojaka nije pokriven tečnošću.

Ponovo stavite poklopac pojačajte rernu do 175-180 stepeni i kuvajte oko 35 minuta ili dok krompir potpuno ne omekša, proveravajte ga viljuškom.

Dolazi trenutak da sklonimo poklopac i okrenemo jagnjetinu. Zapecite dok jagnjetina sa krompirom u otvorenoj đuvečari ne dobije prijatnu preplanulost, ali pazite da ne presušite meso.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar