Način pripreme
Isecite meso na velike zalogaje. Stavite ga u šerpu. Sipajte oko litar i po vode.
Dodajte jednu ravnu kašiku soli, šargarepu isečenu na krupne parčiće, celu glavicu luka i struk celera.
Skuvajte meso dok ne bude gotovo. Oduzeće vam oko sat i po vremena. Izvadite kuvano meso.
Prebacite povrće u duboku posudu i pasirajte ga dok ne bude glatko. Razredite sa malo bujona od mesa.
Zagreje šolju maslinovog ulja. Sipajte kašičicu aleve paprike i odmah sipajte pasirano povrće. Pazite da ne pregorite alevu papriku!
Dodajte meso i suve šljive. Ako je neophodno razredite sa još malo bujona. Imajte u vidu da ćete dinstati jelo samo oko 10 minuta, zato ga ne razređujte mnogo.
Brašno se ne stavlja, pasirano povrće će zgusnuti jelo. Začinite prstohvatom bibera i prstohvatom kumina. Poklopite posudu i dinstajte 10 minuta.
Servirajte dinstanu teletinu sa suvim šljivama toplu, posutu usitnjenim peršunom!
Nek vam je slatko!