Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina sa tikvicama

Dinstana teletina sa tikvicama

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Dinstana teletina sa tikvicama
Fotografije: Lenka
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Idealan zdrav i ukusan ručak za celu porodicu - odmah isprobajte recept!"

Potrebni sastojci

  • teletina - 1 kg
  • luk - 4 glavice
  • šargarepa - 1 kom.
  • tikvica - 4 kom.
  • paradajz - 1 kom.
  • so - 1 k.k.
  • biber
  • maslinovo ulje - 3 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Teletinu iseći i izlupati čekićem malo, pa iseći na manje delove. Šargarepu oljuštiti i iseckati na manje kocice i staviti da se prokuva.

U dublju šerpu nasuti maslinovo ulje. Luk oguliti i iseći na što manje kockice. Iseckan luk dodati u šerpu i malo posoliti. DInstati na srednje umerenoj vatri uz povremeno mešanje.

Kad luk omekša, nasuti iseckanu teletinu i ostaviti da se dinsta. Nakon par minuta dodati šargarepu prokuvanu da se dinsta u šerpi sa ostalim sastojcima. Paradajz oguliti i iseći sitno i dodati da se dinsta. Dinstati desetak minuta, pa dodati narendanu tikvicu.

Dinstati još desetak minuta, začitiniti, pa servirati teletinu sa tikvicama u posude.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: