Pačija supa sa pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
24/02/2020
"Pačija supa sa pirinčem se servira vruća, da bi zagrejala ne samo nepce već i srce "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji bataci - 3 komada, sveži ili konfi
  • pirinač - 100 - 120 g
  • belo vino - 80 ml
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • praziluk - 1 struk, beli deo - 80 g
  • šargarepa - 2 komada, oko 100 - 110 g
  • celer - 1/2 struka
  • peršun - za posipanje
  • so - po ukusu
  • Za bujon
  • paprika - 1 komad, ne mnogo velika (crvena)
  • luk - 1/2 glavice
  • celer - 1 struk, sa listovima
  • šargarepa - 2 komada, srednja
  • pačija mast - 1 - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte očišćeno i prepolovljeno povrće za bujon sa litar i po vode. Ako koristite sveže pačije batake stavite u njih da se skuvaju.

Ako ćete ipak spremati supu sa konfi batacima iz konzerve, odvojte ih od kostiju i za aromu bujona stavite kosti i dve kašike masti iz same konzerve. Posolite blago i kuvajte 30-35 minuta ili dok meso ne bude gotovo - u slučaju da je svveže.

Iseckajte na sitno ili sameljite u blenderu praziluk, šargarepe (110 g) i pola struka celera.

Disntajte ih 6 minuta u maslinovom ulju sa malo soli i dodajte vino. Kuvajte 2-3 minuta dok alkohol ne ispari i sipajte proceđeni bujon.

Sipajte pirinač prethodno opran od skroba i kuvajte 16 minuta ili toliko koliko traži ta sorta koju koristite.

Dobro je da ga ostavite blago al dente, jer će svakako nastaviti da upija tečnost i da omekšava čak i nakon što supu sklonite sa vatre.

Na kraju stavite pačije meso koje ste odvojili od kostiju i isekli na sitno.

Servirajte pačiju supu vruću posutu sveže iseckanim peršunom i sveže ceđenim sokom od limuna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar