Pačija supa sa pirinčem
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija Supa»Pačija supa sa pirinčem

Pačija supa sa pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pačija supa sa pirinčem
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 6
24/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
"Pačija supa sa pirinčem se servira vruća, da bi zagrejala ne samo nepce već i srce"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prelijte očišćeno i prepolovljeno povrće za bujon sa litar i po vode. Ako koristite sveže pačije batake stavite u njih da se skuvaju.

Ako ćete ipak spremati supu sa konfi batacima iz konzerve, odvojte ih od kostiju i za aromu bujona stavite kosti i dve kašike masti iz same konzerve. Posolite blago i kuvajte 30-35 minuta ili dok meso ne bude gotovo - u slučaju da je svveže.

Iseckajte na sitno ili sameljite u blenderu praziluk, šargarepe (110 g) i pola struka celera.

Disntajte ih 6 minuta u maslinovom ulju sa malo soli i dodajte vino. Kuvajte 2-3 minuta dok alkohol ne ispari i sipajte proceđeni bujon.

Sipajte pirinač prethodno opran od skroba i kuvajte 16 minuta ili toliko koliko traži ta sorta koju koristite.

Dobro je da ga ostavite blago al dente, jer će svakako nastaviti da upija tečnost i da omekšava čak i nakon što supu sklonite sa vatre.

Na kraju stavite pačije meso koje ste odvojili od kostiju i isekli na sitno.

Servirajte pačiju supu vruću posutu sveže iseckanim peršunom i sveže ceđenim sokom od limuna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: