Dinstane pečurke sa belim vinom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
24/02/2020
"Šta god da se dinsta sa belim vinom, treba da se kunzumira uz belo vino - tako tvrde majstori i mi ne osporavamo "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte čenove belog luka i zapržite ih na slaboj vatri u maslinovom ulju. Kada puste aromu stavite pečurke, očišćene i isečene na krupno. Začinite solju i biberom, po želji i sušenim peršunom.

Kuvajte 10 minuta pod poklopcem uz mešanje s vremena na vreme. Vatru pojačajte na umerenu. Pečurke će pustiti tečnost, koja će se redukovati polako lagano, alu ne čekajte da ispari potpuno.

Sipajte vino i poklopite ponovo da se sve izdinsta 6-7 minuta.

Sklonite poklopac i sačekajte da se sos redukuje skoro na pola. Treba da ostane malo njega, jer bude neverovatno ukusan i umače se u njega hleb.

Gotove pečurke pospite svežim peršunom i servirajte sa toplim, mekim hlebom i čašom dobrog vina.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar