Način pripreme
Rasporedite kore za pitu i isecite ih na dva dela.
Jednu polovinu premažite maslinovim uljem, pospite origanom i u nju zavijte prvi krug Provolonea. Premažite i drugu koru uljem ili prosto naprskajte kapljicama i uvijte oko prve. Tako nastavite procedutu i sa ostala 2.
Na isti način uvijte i drugi komad italijanskog kačkavalja.
Tiganj zagrejte sa malo maslinovog ulja, samo koliko je potrebno da bude namazano dno. Vatra je umerena.
Paketiće zapecite sa obe strane dok se ne dobije zlatasta boja. Ukoliko prilikom pečenja ustanovite da je pravolone previše omekšao, pojačajte temperaturu kako bi se brže zapekao.
Treba da omekša, ali da se ne istopi potpuno, kako ne bi posle bilo teško ili nemoguće da se okrene.
Poslužite Provolone u korama za pitu kao predjelo ili meze, posuto sa još aromatičnog origana.
Prijatno!