Kamamber u korama za pitu

21/01/2019
"Ukusno jelo za prijatelje - aromatičan kamamber u korama za pitu "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna 180 stepeni.

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

Na suvom tiganju zapečemo orašaste plodove, koristila sam orahe. Izgnječimo ih rukom na male komade.

Jabuke oljuštimo, očistimo i sečemo na kockice.

Stavljamo u šerpu sa vinom i začinima da se dinstaju. Pred kraj kuvanja pojačamo ringlu da ispari vino i da ostane samo miris.

Dodajemo maslac, med i balsamiko, promešamo pažljivo i ostavljamo da se malo karamelizuje. Skidamo sa vatre, dodajemo iseckane orahe i suvo grožđe, ostavljamo da se ohladi.

Za svaku porciju stavljamo dve kore jedna na drugu, namažemo između sa malo rastopljenog maslaca. Na njih stavljamo sir, a odozgo smesu od jabuka u gomilicama.

Uvijamo kore u loptu, a ivice savijamo odozdo. Odozgo namažemo maslacem, posipamo crnim susamom.

Pečemo na 180 stepeni dok kore ne porumene lepo. Ostavljamo nekoliko minuta da se ohladi i serviramo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar