Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Integralni grisini sa susamom

Integralni grisini sa susamom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k965
Integralni grisini sa susamom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
02/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Videlo se da će deca želeti nešto da grickaju, tada su se ovi grisini pojavili kao savršeno rešenje"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 115 g (od pšenice ili spelte)
  • belo brašno - 65 g
  • susam - 2 - 3 kašike za testo + za obilno posipanje
  • provolone - 60 g
  • mocarela - 40 g, zrela
  • topljeni sir - 30 g
  • dimljena slanina - 45 g
  • maslac - 100 g, hladan
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje ovog recepta najlakše je da se radi pomoću blendera, jer ćete za par sekundi imati gotovo testo.

Stavite sve sastojke u parčićima u posudu uređaja, sipajte odmah i brašno unutra i uključite na maksimalnu brzinu.

Gotovo smesu sipajte na radnu površinu i zamesite meko testo.

Ako ćete spremati rukom, treba da narendate na veoma fino renda sireve, slaninu da iseckate na veoma sitno, susam možete i tako da stavite, da ga ne meljete.

Sipajte brašna u posudu, u njih isecite maslac na parčiće. Istrljajte prstima dok se ne dobiju mrvice, nakon toga dodajte sve ostalo i zamesite. Ako vem je tvrdo testo dodajte malo mleka ili vode.

Kidajte parčiće testa i dlanovima trljajte dok se ne oforme dugački fitilji, posipajte susamom, nakon toga ih poređajte na malom rastojanju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.

Da bi se susam dobro zalepio možete prethodno da namažete belancem.

Pecite grisine na 180 stepeni iz dva puta u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta svaku posudu ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Kada ih izvadite iz rerne još su mekani, ali čim se ohlade stvrdnuće se i postaće hrskavi.

Toliko su ukusni i neodoljivo, da nestaju za par sekundi!

Probajte i podelite!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: