Način pripreme
Za spremanje ovog recepta najlakše je da se radi pomoću blendera, jer ćete za par sekundi imati gotovo testo.
Stavite sve sastojke u parčićima u posudu uređaja, sipajte odmah i brašno unutra i uključite na maksimalnu brzinu.
Gotovo smesu sipajte na radnu površinu i zamesite meko testo.
Ako ćete spremati rukom, treba da narendate na veoma fino renda sireve, slaninu da iseckate na veoma sitno, susam možete i tako da stavite, da ga ne meljete.
Sipajte brašna u posudu, u njih isecite maslac na parčiće. Istrljajte prstima dok se ne dobiju mrvice, nakon toga dodajte sve ostalo i zamesite. Ako vem je tvrdo testo dodajte malo mleka ili vode.
Kidajte parčiće testa i dlanovima trljajte dok se ne oforme dugački fitilji, posipajte susamom, nakon toga ih poređajte na malom rastojanju u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Da bi se susam dobro zalepio možete prethodno da namažete belancem.
Pecite grisine na 180 stepeni iz dva puta u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta svaku posudu ili dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
Kada ih izvadite iz rerne još su mekani, ali čim se ohlade stvrdnuće se i postaće hrskavi.
Toliko su ukusni i neodoljivo, da nestaju za par sekundi!
Probajte i podelite!