Grisini sa kimom
bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Grisine»Grisini sa kimom

Grisini sa kimom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Grisini sa kimom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
29/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije15
"Učinite radno popodne mnogo prijatnijim uz ove domaće grisine"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za oba recepta za domaće grisine tehnologija je jedna te ista.

U posudu stavite sastojke i zamesite testo. Nakon što zamesite oko 7-8 minuta, napravite loptu, pokrijte čistom krpom i ostavite testo da se otpusti sat vremena.

Nije neophodno da potpuno naraste, treba samo dobro da se opusti.

Postavite posudu za pečenje papirom, pospite kimom.

Od testa pokidajte parčiće veličine oraha.

Rukama razvijte u duge cilindre i poređajte u posudu za pečenje.

Vodom namažite pomoću četke slane grisine i pospite kimom. Ostavite ih 10 minuta, nakon toga ispecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta ili dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Ako želite da grisini sa kimom ostanu hrskavi, nakon što se dobro ohlade stavite ih u staklenu teglu koja se dobro zatvara.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: