bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Pržene Špagete»Pržene špagete sa škampima i maslinama

Pržene špagete sa škampima i maslinama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pržene špagete sa škampima i maslinama
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 2
03/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema12 min.
Kuvanje18 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
"Ovo nisu samo špageti, ovo je prefinjen predlog sa testeninom i morskim plodovima koji vam preporučujemo da prihvatite"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Zapecite škampe u tiganju sa malo maslinovog ulja. Čim promene boju, odmah ih izvadite i u istom aromatičnom maslinovom ulju na slaboj vatri zapržite cele čenove belog luka. Kada i oni puste svoju aromu, izvadite ih i sklonite tiganj s vatre.

2. Stavite špagete da se kuvaju, sledeći uputstva na pakovanju da bi bili gotovi al dente. Treba obavezno da ostanu tvrđi, jer im predstoji i prženje.

3. Za to vreme oljuštite škampe, sačuvajte ih, a glave vratite u tiganj i stavite na umerenu do jaku vatru. Čim maslinovo ulje počne da se zagreva sipajte vino i kuvajte dok se ne redukuje skoro na polovinu.

4. Gotove špagete ocedite dobro i stavite u njih maslac, mešajući, dok se ne istopi i upije testeninu. Sipajte ih u tiganj u vino i maslinovo ulje (iz kojih ste prethodno izvadili glave) i zapržite ne mešajući, već samo okrećite bacajući, držeći samo dršku tiganja. Nakon minut stavite parmezan, praveći iste pokrete i nakon još jednog minuta dodajte i škampe, i masline na krupne parčiće. Nakon dva, tri bacanja u tiganju sklonite sa vatre.

5. Servirajte zapržene špagete posute sitno iseckanim svežim listovima bosiljka i po želji sa još parmezana.

Pržene špagete sa škampima konzumirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: