Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Slatka pica sa maskarponeom i borovnicama

Slatka pica sa maskarponeom i borovnicama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k77916k946
Slatka pica sa maskarponeom i borovnicama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 12
04/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Mišljenje po pitanju slatkih pica možete da date tek kad pojedete bar dva parčeta ove"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 450 g, belo + za posipanje radne površine
  • integralno brašno - 75 g
  • kvasac - 25 g, živ
  • voda - 280 ml
  • masinovo ulje - 30 g
  • šećer - 15 g
  • so - 2 kašičice, ravne
  • maslac - 2 kašike, istopljen, za mazanje
  • smeđi šećer - 2 kašike, izvršite, za posipanje
  • Nadev
  • maskarpone - 240 g
  • limun - 1 komad
  • borovnice - 300 g, sveže
  • šećer u prahu - 60 - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

1. Brašna se poseju u posudi. Pravi se udubljenje u koje se sipa blago zagrejana voda i maslinovo ulje. U tečnosti se rastvaraju šećer i kvasac. Meša se i dodaje se so na kraju.

2. Zamesi se glatko elastično testo koje se blikuje u loptu i ostavlja se namaznoj posudi da raste jedan sat.

3. Naraslo testo se podeli na dva jednaka dela i svaki se razvija prstima na papiru za pečenje u dve posude za pečenje. Razvijanje se događa pritiskom prstiju od sredine ka krajevima, dok se ne oformi u tanku koru.

4. Kore za naše slatke pice se mažu maslacem, posipaju se braon šećerom, stoje 5 minuta i zapeku se u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni.

5. Za to vreme se umuti maskarpone sa šećerom u prahu, 2-3 kašike soka od limuna i korom jednog limuna, narendanom na veoma fino rende za citruse.

6. Kore se izvade iz rerne nakon što prođe pet minuta i namažu se kremom maskarpone. Odozgo se raspoređuju sveže borovnice.

Pice se gurnu opet u rerni (zajdeno ili iz dva puta, zavisi od vaše rerne) i peku se 8-10 minuta na istoj temperaturi. Borovnice treba da napunknu.

7. Gotove slatke pice sa maskarponeom i borovnicama se serviraju odmah, dok su tople.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: