Način pripreme
1. Brašna se poseju u posudi. Pravi se udubljenje u koje se sipa blago zagrejana voda i maslinovo ulje. U tečnosti se rastvaraju šećer i kvasac. Meša se i dodaje se so na kraju.
2. Zamesi se glatko elastično testo koje se blikuje u loptu i ostavlja se namaznoj posudi da raste jedan sat.
3. Naraslo testo se podeli na dva jednaka dela i svaki se razvija prstima na papiru za pečenje u dve posude za pečenje. Razvijanje se događa pritiskom prstiju od sredine ka krajevima, dok se ne oformi u tanku koru.
4. Kore za naše slatke pice se mažu maslacem, posipaju se braon šećerom, stoje 5 minuta i zapeku se u prethodno zagrejanoj rerni na 230 stepeni.
5. Za to vreme se umuti maskarpone sa šećerom u prahu, 2-3 kašike soka od limuna i korom jednog limuna, narendanom na veoma fino rende za citruse.
6. Kore se izvade iz rerne nakon što prođe pet minuta i namažu se kremom maskarpone. Odozgo se raspoređuju sveže borovnice.
Pice se gurnu opet u rerni (zajdeno ili iz dva puta, zavisi od vaše rerne) i peku se 8-10 minuta na istoj temperaturi. Borovnice treba da napunknu.
7. Gotove slatke pice sa maskarponeom i borovnicama se serviraju odmah, dok su tople.
Nek vam je slatko!