bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Rolatići»Rolat Fantazija divnih voćnih ukusa

Rolat Fantazija divnih voćnih ukusa

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Početnik
910609
Rolat Fantazija divnih voćnih ukusa
Fotografije: Ljiljana Stankovic
1 / 9
26/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
63 min.
Porcije
3
"Savršen rolat za svaku priliku"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 kom.
  • brašno - 5 kašika
  • šećer - 8 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 2 kašike
  • banane - 2 komada
  • jagode - 100 g (smrznute)
  • maline - 100 g (smrznute)
  • kupine - 100 g (smrznute)
  • višnje - 100 g (smrznute)
  • Glazura
  • crna čokolada - 100 g
  • kisela pavlaka - 3 kašike
  • bela čokolada - malo, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Smrznuto voće odlediti i ocediti, a višnje očistiti od koščica. Banane oljuštiti i naseći na kolutove, porskati ih limunovim sokom da ne pocrne.

Umutiti belanca postepeno dodavajući šećer. Zatim dodati žumanca, pa sve zajedno dobro umutiti. U umućena jaja dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sipati ulje. Smesu sipati u pleh za pečenje obloženim pek papirom.

Peći na 180 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru prevrnuti na tacnu, skloniti papir i polako umotati u rolat. Rolat ostaviti da se prohladi. Prohlađen rolat otvoriti i po njemu poređati voće.

Najpre po celom rolatu rasporedite jednu bananu pa polovinu crvenog voća, drugu bananu, i završite ostatkom crvenog voća. Napunjenu koru ponovo lagano umotati u rolat, tako da se voće ne vidi.

Otopiti 100 g čokolade sa tri kašike kisele pavlake, neprestano mešajući, dok se ne dobije glatka masa. Malo prohladiti i ravnomerno naneti na rolat.

Odozgo narendajte belu čokoladu ili orahe, šta već volite. Ostavite rolat da se ohladi a potom ga iseci na parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: