Način pripreme
Prvo pripremamo krompir pire.
Krompir pažljivo operemo i skuvamo u posoljenoj vodi.
Čim omekša i skuva se, skidamo sa vatre. Sačekamo da se ohladi da bismo ga oljuštili. Sa maslacem i svežim mlekom izgnječimo dok ne dobijemo krompir pire. Ukoliko je potrebno, začinimo solju.
Luk oljuštimo i operemo. Sečemo sitno. Šargarepu takođe očistimo i izrendamo. Pečurke oljuštimo i isečemo.
U ugrejanom tiganju sa maslinovim uljem dinstamo prvo luk nekoliko minuta. Dodajemo šargarepu i pečurke. Ostavljamo povrće da omekša. Promešamo da bismo bili sigurni da neće da zagori.
Dodajemo mleveno meso i začine. Propržimo sve dok se mleveno meso ne izmrvi. Onda dodajemo i paradajz. Promešamo i ostavljamo da ispari višak tečnosti.
Red je da poređamo ukusan ovčarski paj u pleh.
Na dno sipamo proprženo teleće mleveno meso sa povrćem. Iznad stavljamo krompir pire. Lepo zamažemo kašikom.
Pečemo ovčarski paj na engleski način na 200 stepeni oko 40 minuta.
Izrendamo kačkavalj i posipamo ukusni slani paj. Vraćamo u rernu na još 15 minuta.
Neka vam je slatko!