Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile Meri Džejn sa crvenim lukom, slaninom i votkom

Pečeno pile Meri Džejn sa crvenim lukom, slaninom i votkom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Pečeno pile Meri Džejn sa crvenim lukom, slaninom i votkom
Fotografije: Ivelina
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Ovo zovemo raskoš na tanjiru - pile Meri Džejn sa mirisnim začinima i još iznenađenja"

Potrebni sastojci

  • pile - 1.2 kg, celo
  • slanina - 3 kriške, tanka ili druga vrsta slanine
  • limeta - 1 komad, bergamot ili druga sorta limete
  • lovorov list - 4 komada
  • ruzmarin - 3 struka
  • crveni luk - 3 srednje veličine
  • votka - 1/2 šolje
  • majčina dušica - 2 struka
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite dobro pile.

Začinite solju i biberom spolja i iznutra. Stavite ceo limun bergamot ili drugu sortu limenete u otvor, dodajte kriške slanine (slanina tanko isečena), ruzmarin i lovorov list

Stavite začinjeno punjeno pile u keramički pleh za pečenje. Prelijte votkom, dodajte luk, isečen na kriške i neoljuštenu glavicu luka.

Zatvorite keramičku posudu ili folijom.

Sttavite u toplu rernu sa ventilatorom na 180 stepeni 60 minuta, s vremena na vreme prelijte sosom iz kuvanja.

Skinite poklopac na polovinu vremena od pečenja i kuvajte dok ne bude gotovo i apetitno pile.

Izvadite pile iz rerne, isecite na četiri dela i servirajte na podlozi od krompira rošti (po želji) krasite crvenim lukom po želji.

Predstavljam vam jedan veoma lak recept za pečeno pile Meri Džejn sa crvenim lukom, slaninom i votkom u kojem su začini važni za dobar ukus pečenog pileta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: