Način pripreme
Operite i osušite dobro pile.
Začinite solju i biberom spolja i iznutra. Stavite ceo limun bergamot ili drugu sortu limenete u otvor, dodajte kriške slanine (slanina tanko isečena), ruzmarin i lovorov list
Stavite začinjeno punjeno pile u keramički pleh za pečenje. Prelijte votkom, dodajte luk, isečen na kriške i neoljuštenu glavicu luka.
Zatvorite keramičku posudu ili folijom.
Sttavite u toplu rernu sa ventilatorom na 180 stepeni 60 minuta, s vremena na vreme prelijte sosom iz kuvanja.
Skinite poklopac na polovinu vremena od pečenja i kuvajte dok ne bude gotovo i apetitno pile.
Izvadite pile iz rerne, isecite na četiri dela i servirajte na podlozi od krompira rošti (po želji) krasite crvenim lukom po želji.
Predstavljam vam jedan veoma lak recept za pečeno pile Meri Džejn sa crvenim lukom, slaninom i votkom u kojem su začini važni za dobar ukus pečenog pileta.
Prijatno!