Način pripreme
Za ovaj čizkejk od pomoradnže keks sameljemo sitno u blenderu. Stavljamo u posudu i dobro umutimo sa mekanim kravljim maslacem.
Smesu rasporedimo po dnu kalupa za tortu sa ivicama koje se otvaraju.
Mikserom dobro umutimo sitan sir sa šećerom i vanilom.
Dodajemo ceđeno mleko u smesu za čizkejk.
Mešamo dok ne dobijemo glatku smesu.
Dve kesice želatina rastvorimo prema uputstvu na pakovanju i ostavljamo da nabubri.
Rastopimo na pari i dodajemo u smesu gde je mikser. Ponovo mutimo na niskoj brzini kratko.
Sipamo u kalupe na keks i odozgo poređamo kriške pomorandže, tanko isečene.
Na tihoj vatri rasvorimo kesicu želatina sa šoljicom šećera i prelivamo pomorandže.
Jednostavan čizkejk sa pomorandžom ostavljamo da stoji celu noć u frižideru ili bar tri sata.