Kremasta torta sa kokosom

sladjasladja
Početnik
1
Kremasta torta sa kokosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Volite kokos? Evo jednog recepta za Vas"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 12 kašika
  • mleko - 12 kašika
  • brašno - 12 kašika
  • kakao - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • ulje - 3 kašike
  • Za fil
  • mleko - 400+100 ml
  • šećer - 6 kašika
  • gustin - 5 kašika
  • kokosa - 100 g
  • kakao - 2 kašike
  • slatka pavlaka - 250 ml (ili šlag krem)
* merne jedinice

Način pripreme

Ispeći koru na 180 stepeni 25 minuta. Ispečenu koru poprskati sa nekim sokom. Umutiti slatku pavlaku, pa podeliti na tri jednaka dela. Prvi deo premazati preko ohlađene kore.

Fil: 400 ml mleka staviti da provri, a u drugoj posudi sastaviti šećer, kokos, kakao, gustin i 100 ml mleka. Sve izjednačiti pa sipati u mlazu u provrelo mleko. Mešati fil dok se ne zgusne. Skuvani fil ohladiti, pa ga sastaviti sa trećinom umućene pavlake.

Premazati fil preko kore, zatim preko fila premazati sa još jednom trećinom umućene pavlake. Ukrasiti po želji topljenom ili rendanom čokoladom.

Dimenzije pleha 35x24 cm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: