Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Kremasta torta sa dva fila

Kremasta torta sa dva fila

VecaVeca
Šef kuhinje
7404352k10
Kremasta torta sa dva fila
Fotografije: Veca
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
20
"Probajte, pa podelite utiske sa nama"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 6 kašika
  • brašno - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • limunova korica - od 1 limuna
  • Za žuti deo
  • mleko - 600 ml
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 3 kašike
  • puding od vanile - 1 kesica
  • Za beli deo
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • Za filovanje i dekoraciju
  • šlag krem - 2 kesice, sa ukusom slatke pavlake
  • voće - po pottebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru: Mikserom umutiti žumanca, šećer, brašno pome[ano sa praškom za pecivo i rendanu limunovu koricu.

Zasebno mikserom umutiti šam od belanaca, dodati u smesu sa žumancima i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup obložiti pek-papirom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhunhskom krpom i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu koru preseći na pola, dobijajući tako dve kore.

Za žuti deo: U šerpu usuti 500 ml mleka i staviti na vatru da provri. Zasebno, mikserom umutiti žumanca, šećer, puding, dodati 100 ml hladnog mleka i sjediniti mikserom. Ukuvati u proključalo mleko.

Kada smesa dobije potrebnu gustinu, skloniti šerpu sa vatre, prekriti providnom prijanjajućom folijom ostaviti da se ohladi.

Za beli deo: Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag.

Finalni postupak: Na tacnu staviti koru, naneti žuti deo, zatim beli deo i preklopiti drugom korom. Gornji deo (koru) premazati žutim delom.

Šlag krem umutiti po uputstvu sa kesice i premazati tortu okolo. Dekorisati voćem ili je ukrasiti po svom izboru.

Probajte, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: