bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Punjene pileće grudi sa aromatičnim frikaseom

Punjene pileće grudi sa aromatičnim frikaseom

Punjene pileće grudi sa aromatičnim frikaseom
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 4
09/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
"Punjene pileće grudi sa aromatičnim frikaseom - raskošan kraj dana"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • kravlji maslac - 50 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • belo vino - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml, punomasno
  • žumanca - 2 komada
  • limun - 1 komad
  • belo vino - 1 mala čaša Marsala /60 ml/
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kurkuma - 1 kašičica
  • nadev
  • kapar - 1 supena kašika
  • parmezan - 2 supene kašike
  • kačkavalj - po 2 tanke kriške za svaki filet
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čili - 1 komad, sveža paprika, sitno iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Ukusno i jedno jelo koje se zaista jednostavno priprema, savršen obrok za ručak, ali je pogodno i za večeru sa prijateljima u sofisticiranijoj varijanti prilikom serviranja.

Napravite pileće vreteno, tako što isečete pileće grudi na pola po širini, stavite između streč folije ili prozračnog papira koji ne propušta masnoću i vlagu, pritisnete i razvijete oklagijom, dok piletina ne postane debljine oko 1 i 1/2 cm (pogledajte fotografije). Začinite morskom solju i biberom.

Lepo premažite uljem ili maslinovim uljem.

Svaki file pospite parmezanom, sitno iseckanom čili paprikom (trebalo bi da ste uklonili semenke i žilice), kaparom i sa dve kriške skamorca kačkavalja.

Uvijte pileće rolnice sa nadevom i pričvrstite čačkalicom za zube.

Mekane pileće grudi uvaljajte u brašno.

U tiganju zagrejte ulje sa jednom kockicom maslaca dok ne počne da ključa. Dodajte pileće grudi i zapržite sa svih strana 5 minuta dok se ne dobije zlatkasta korica.

Dodajte belo vino i ostavite da se dinsta sa mesom otprilike 10 minuta.

Dodajte brašno i kurkumu, rastopljene u mleku, i jelo poklopite poklopcem. Kuvajte 20 minuta.

U posudi pomešajte i promešajte žumanca sa sokom od limuna.

Na kraju kuvanja u sos za piletinu dodajte žumanca, sok od pola limuna i vino Marsala.

Ostavite na minuticu, da pusti začine, nakon toga poslužite aromatične kriškice pilećeg filea sa povrćem po vašem ukusu. Ja sam izabrala špargle, vi izaberiti ono što se vama dopada.

Uživajte u ovim neverovatnim punjenim pilećim grudima sa aromatičnim frikaseom, prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: